miércoles, 7 de febrero de 2018

Scrapbook a l'educació


Després d'un temps desapareguda, anem a intentar tornar a tenir una mica el blog en funcionament. El temps ha passat ràpid però continuem fent projectes meravellosos plens d'idees boniques els quals reflecteixen moments únics per recordar sempre.

Aprofitant que estic fent un curs on treballem en una de les sessions Blogger, aquesta entrada serà destinada a tots els companys i companyes. Aquest concepte, és un terme de denominació anglesa que s’ utilitza per donar-li nom a un llibre de retalls, personalitzar àlbums amb fotografies o bé, realitzar una composició de memòries i records.
Aquesta nova técnica que ve dels estats unitats però que, poc a poc, va fent-se un xicotet lloc a Europa, es pot utilitzar per a fer una gran varietat de projectes com per exemple: fer àlbums per poder tindre un xicotet record d’aquells festes que celebrem a l’escola o esdeveniments que cal recordar,  targetes per felicitar als companys, mestres, familiars, decoracions a l’aula i al centre amb motiu d’alguna festivitat o estació de l’any...

A més a més, s’ utilitzen una gran varietat de materials amb una doble perspectiva: Materials habituals que podem trobar a l’escola com per exemple: tisores, regles, llepissós, colors, aquarel·les, pegament... i per l’altra banda, material específic com es el cas de papers decorats, adhesius, segells per estampar, tintes, botons, cintes decoratives, troqueladores, etc...

Ens trobem davant d' una gran oportunitat, on ens podrem ensenyar com utilitzar diferents tipus de material i poder aplicar-ho a tècniques molt variades i atractives que seran l’enveja de tots i cadascun dels xiquets de l’escola ja que, s’elaboraran uns projectes personalitzats fent ús d’una barreja de tècniques i deixant volar la seva imaginació.

Us deixe una de les activitats que hem fet a l'escola per a carnestoltes. Es tracta d'un marc personalitzat per guardar una foto disfressats d'aquest any. Hem utilitzat cartró, pintures de colors, macarrons d'un altra manualitat que ferem, cintes de colors, cartolines, papers decorats i troquels.

Animeu-se a fer servir aquesta nova tècnica a les vostres aules. Els xiquetes i les xiquetes gaudeixen molt de cada moment i és una oportunitat única per fer servir la nostra creativitat i fer obres d'art realment boniques. 

Us deixe l' enllaç a un video, on s'explica molt bé tot el que us he explicat anteriorment. Sempre s'ha dit que "una imagen valen más que mil palabras" no?

Ara sí, és el vostre torn, espere que us haja servit aquesta entrada i espere les vostres idees o creacions.


1 comentario: